כרית לי – כרית הריון והנקה הטובה בישראל

שביעות רצון מובטחת | משלוח עד הבית תוך 48 שעות!
חדש באתר! דגמי SUER QUEEN

שינה בהריון כל מה שצריך לדעת

שינה בהריון כל מה שצריך לדעת

ישנן סיבות רבות לכך שאישה עלולה להיתקל בבעיות שינה כשהיא בהריון.
שינויים הורמונליים ורגשיים, כמו גם שינויים פיזיים בגוף האישה עלולים לגרום להפרעות שינה במהלך ההריון.
כמעט 90% מהנשים ההרות חוות בעיית שינה כלשהי, החל מעייפות רבה בשליש הראשון ועד לנדודי שינה קשים. יש לטפל בנושא זה ולא להתעלם ממנו.

הריון גורם לקיבה שלך לגדול מהר, מה שמקשה על השינה. בשלבים מאוחרים יותר של ההריון, הבטן גדלה במהירות ועלולה להקשות על הנשימה, בנוסף להגבלה של תנועות הגוף.
מה יכול לעזור לי? מומלץ לנשים בהריון למצוא תנוחה שתעזור להן לישון. במהלך ההריון, הדרך שבה את ישנה למעשה משתנה.
זה בסדר לישון חצי בישיבה, ואין שום בעיה לשים כמה כריות מאחוריך כדי להרים את פלג הגוף העליון.

מהלך ההריון, הלידה וגידול העובר עלולים לגרום לחרדות וחששות רבים. אלה עלולים להשפיע על שנתך, להקשות עליך להירדם ולהרוס את איכות השינה שלך. נשים בהריון חולמות יותר באופן כללי, וחלומות מטרידים יותר בפרט. שיפור השינה ניתן להשיג באמצעות תרגילי הרפיה, ולוודא שהתזונה שלך טובה לפני השינה.

כ-20% מהנשים ההרות חוות עקצוץ לא נוח ברגליים, מה שגורם להן לרצות להזיז את הרגליים כל הזמן.
תופעה זו נקראת תסמונת רגל חסרת מנוח או תנועות רגליים מחזוריות במהלך השינה.
מה ניתן לעשות בנידון? רופאים ממליצים להתחיל ליטול תוספי ברזל ברגע שהן מרגישות שינויים כלשהם בתחושת הרגליים, גם אם הן אינן אנמיות או חולות. הרופאים מציעים את התוסף הזה כדי לעזור לשפר את איכות השינה ולהפחית את הופעת העקצוצים ברגליים. זה יכול לעזור לשפר את איכות השינה במידה רבה, ואף יכול לסייע בטיפול בבעיה אם נלקח בשלב מוקדם יותר.

דום נשימה בשינה.

במהלך ההריון, דום נשימה יכול להופיע במהלך השינה עקב עלייה במשקל ושינויים הורמונליים המשפיעים על טונוס השרירים בגרון. למרות שברוב המקרים דום נשימה בשינה חולף לאחר הלידה, נדרשת טיפול רפואי במהלך ההריון. אם אישה בהריון מתחילה לנחור (בן זוג יכול לעזור בזיהוי הבעיה), יש לבדוק לה דום נשימה חסימתי בשינה.
דום נשימה חסימתי במהלך השינה הוא גורם סיכון להתפתחות יתר לחץ דם ורעלת הריון. במחקר שנערך על ידי קבוצתו של פרופסור פילר במעבדת השינה של הטכניון-המכון הטכנולוגי הישראלי, נמצא כי נשים עם רעלת הריון סובלות בתדירות גבוהה משמעותית של הפרעות נשימה בשינה עם אקלמפסיה.
מה עלי לעשות? אחד הפתרונות הפשוטים הוא להרים את הראש בזמן השינה. אם זה לא עוזר, עליך להפנות את רופא המשפחה שלך לסוכנות שינה. טיפול בהפרעות נשימה בשינה במהלך ההיריון, במיוחד בנשים הנכללות בקבוצת הסיכון לרעלת הריון (רעלת הריון), יכול להפחית את הסיכון.

צרבת

נשים הרות רבות סובלות מצרבת, שבין היתר משפיעה על יכולת ההירדמות ואיכות השינה. צרבת עלולה לגרום לעקצוצים בלתי מורגשים (לעיתים קרובות איננו יודעים עוררות הנמשכת פחות מדקה עד דקה וחצי) ולהפוך את השינה לשטחית. נשים בהריון מתעוררות בבוקר עם תחושת תשישות מבלי לדעת מאיפה היא מגיעה.

מה עלי לעשות? צרבת מטופלת בצורה הטובה ביותר כבר בהתחלה, שכן היא אחת הסיבות השכיחות לבעיות שינה במהלך ההריון, את יכול לישון עם פלג גוף עליון מוגבה או לקחת כדורים להקלה על צרבת כגון “טאמס”.
כאשר אמצעים אלה אינם יעילים לאפשר לך להירדם ולישון ללא הפרעה, עליך לפנות לטיפול רפואי מתאים.

מאמרים נוספים: